Η Αριστερά στο δελφινάριο


1. Η Αριστερά ταυτίστηκε με το δηλητηριώδες συμφέρον των Ευρωπαίων. Η ολοφάνερη μεταστροφή τους από την εποχή των πρώτων εμφανίσεών τους, που θύμιζε Δελφινάριο, επιτελέστηκε πρόθυμα μπροστά στη θέα της εξουσίας.

2. Αδυνατώντας να διακρίνουν την κατάντια τους, όπως όλες οι μετριότητες, οι Αριστεροί δεν περιόρισαν την επαναστατική φρασεολογία τους, αντιθέτως την εμπλουτίζουν σε σημείο αποβλάκωσης. Διαρκώς τα ίδια ψέματα, διαρκώς μικρολογία, τυφλωμένοι ακόμη και τώρα που η κοινωνία βράζει. Ενας ναρκισσισμός που τα ξεπερνάει όλα.

3. Θα μπορούσε η Αριστερά να αποσυρθεί αντί να πέσει σε τέτοιου είδους ανυποληψία; Οχι, γιατί όλα της τα σφάλματα τα παρουσιάζει σαν προτερήματα. Τέτοια συσκότιση του νου αποδεικνύει πόσο αδύναμος ν' αντισταθεί στη γοητεία της εξουσίας είναι ο πρωθυπουργός και πόσο εκτεθειμένος βρίσκεται σε αυτήν.

4. Αψηφώντας την πραγματικότητα, οι Αριστεροί γίνονται περιφρονητέοι από τους πολίτες, κυρίως από αυτούς που τους ψήφισαν. Τώρα έχουν τη θλιβερή τιμή να ανοίξουν βεντέτα με τους αγρότες, απολύτως μάταιη, αφού ανώτατοι κριτές κάθε διαμάχης είναι οι πολίτες και το συμφέρον τους. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να επανορθώσουν, γιατί ακολουθούν κατά γράμμα τους Ευρωπαίους που τους έχουν επιβάλει αναγκαστική σιωπή.

5. Η έξωσή τους είναι ζήτημα χρόνου. Ο τρομερός θόρυβος της κοινωνίας απλώθηκε παντού. Δεν προστάτεψε κανέναν ο θώκος, και πάντοτε θλιβερή μοίρα περίμενε όσους ασκούσαν σφετερισμό της εξουσίας. Ας σταματήσει επιτέλους ο Τσίπρας να ψάχνει για λύσεις εκεί που δεν μπορεί να βρει. Εχει απομακρυνθεί πολύ από την κοινωνία και εμφανίζεται όλο και πιο άκαμπτος και στρεψοδίκης.

6. Η μαύρη αλήθεια είναι πως δεν πολυπίστευα ότι η Αριστερά, ως κυβερνώσα, θα επεδείκνυε άλλο πρόσωπο από αυτό που γνωρίζαμε: άλλα έλεγαν, άλλα εννοούσαν, και για καθετί είχαν έτοιμο ένα ιδεολόγημα. Θα μπορούσαν (γιατί υπάρχει μια μεγάλη στρατιά από εύπιστους) να συντηρηθούν όπως έκαναν τόσες δεκαετίες, με το να είναι χωμένοι παντού, σε κάθε θέση, και ταυτόχρονα να ασκούν κριτική σε όλα και όλους. Στην προσπάθειά τους ωστόσο να καταστήσουν το βάρος τους απαραίτητο στην εξουσία, μπήκαν σε μια ιστορία που δεν χώραγαν.

7. Η αφύπνιση, η συνειδητοποίηση των πολιτών απειλεί καθαρά την απρόσωπη Αριστερά. Κάθε εμφάνιση του μπάτλερ του Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου, καθίσταται γελοία. Ικανοποιημένος σφόδρα από το υπουργείο του, προσηλωμένος στο ψέμα όσο κανείς άλλος, συνεχίζει τους λεονταρισμούς μπροστά σε ένα κουρασμένο κοινό, ενώ θα έπρεπε για λόγους ευπρεπείας να έχει εξαφανιστεί μετά το τρίτο μνημόνιο.

8. Η ιστορία αυτής της κυβερνώσας Αριστεράς είναι γνωστή. Το μέλλον τους είναι αυτό της σοσιαλδημοκρατίας, εκεί τους περιμένει σίγουρα μια θέση, ώστε επιτέλους να πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος χωρίς ενοχές, κυρίως χωρίς να γίνονται αξιολύπητοι όπως σήμερα.

9. Ναι, η Αριστερά έχει προξενήσει δεινά που μας έχουν θίξει τα μέγιστα. Τώρα που πνίγονται στο σάλιο τους, θα πληρώσουμε ακριβά το αδιέξοδο που αφήνουν στο πέρασμά τους, τη διάλυση μιας κοινωνίας για χάρη της τελευταίας θρησκείας του αιώνα, αυτής των τραπεζών.



Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget