ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ Ανταγωνίζονται για την πατρότητα στα ψίχουλα!

Οι διαγκωνισμοί ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, για το ποιος είναι ικανότερος στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας που επιτείνουν με την πολιτική τους, ήταν το κύριο στοιχείο που ανέδειξε η πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου.
Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός,ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «δίνει το στίγμα της αριστεράς» και ότι «σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία η κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί να είναι μεροληπτική υπέρ των αδύναμων σε αυτήν τη χώρα και να αντιμετωπίζει προβλήματα»!
Αντίστοιχα, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, είπε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι «ένα μικρό μέρος του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης» και πρόσθεσε πως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του «παράλληλου κυβερνητικού προγράμματος για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης», που περιλαμβάνει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων για το λαό.
Ο εισηγητής της ΝΔ Β. Οικονόμου διαμαρτυρήθηκε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο στηρίζεται σε διατάξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά τις φέρνει και «πετσοκομμένες» προσθέτοντας: «Η κοινωνική πολιτική του 2014 έγινε από τα πλεονάσματα που υπήρχαν στα δημόσια ταμεία και ήταν 500 εκατομμύρια. Σήμερα εσείς δίνετε από τα ελλείμματα που δημιουργήσατε και είναι ένα ζήτημα αν μπορούν να χρηματοδοτήσουν κοινωνική πολιτική. Γι' αυτό, άλλωστε, δίνετε και ψίχουλα»...Επισήμανε ότι η ΝΔ καταψηφίζει γιατί «η ΝΔ δεν θα στρώσει το επικοινωνιακό χαλί» για το ΣΥΡΙΖΑ.
Από το ΠΑΣΟΚ, η ειδική αγορήτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου εστίασε την κριτική της στο ότι το νομοσχέδιο είναι «συρραφή» άσχετων άρθρων και τροπολογιών, ενώ ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Κ. Μπαργιώτας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άνισο, αντιφατικό και πρόχειρο». Από την Ενωση Κεντρώων ο Μ. Γεωργιάδης αποφάνθηκε ότι και πάλι «ο ιδιωτικός τομέας μπαίνει στο στόχαστρο και καλείται να πληρώσει για τους συνταξιούχους» και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Τέλος, από τη Χρυσή Αυγή, ο Γ. Αϊβατίδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο«είναι ανεφάρμοστο», επειδή δεν θα μπορέσει να αντέξει «τους παράνομους μετανάστες» και το «δημόσιο σύστημα θα οδηγηθεί σε ένα κραχ»...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget