Η κυβέρνηση απέρριψε τις τρεις τροπολογίες του ΚΚΕ (VIDEO) για τις μεταθέσεις οπλιτών



Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 28 Γενάρη.

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει κατά επί της αρχής, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καθαρά διαχειριστικού τύπου, όπου οι όποιες μικροβελτιώσεις περιέχονται δεν επηρεάζουν τη γενική εικόνα που είναι από τη μια τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φαντάροι (από τη σίτιση, τη διαμονή έως και οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους για μετακινήσεις κ.ά.) και από την άλλη οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν το δόγμα του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε, «στο πλαίσιο αυτού του δόγματος χωράνε όλοι οι άθλιοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στους οποίους εμπλέκει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν έκανε δεκτή καμία από τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των στρατευσίμων, τον υπολογισμό του χρόνου θητείας ως ενεργό ασφαλιστικό και ως συντάξιμο χρόνο και για την αύξηση της μηνιαίας αποζημίωσης (μισθό) των στρατευσίμων. 

Η ομιλία της Λ. Κανέλλη επί των τροπολογιών και των άρθρων



Την πρακτική της συγκυβέρνησης που φέρνει τελευταία στιγμή τροπολογίες στα νομοσχέδια, κατήγγειλε στη δευτερολογία της η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ.  


Οσον αφορά τα άρθρα κατήγγειλε ότι στο πρώτο, προβλέπεται ότι ο υπουργός έχει τη δυνατότητα να καθορίζει μεταθέσεις, τα μόρια και να δίνει οδηγίες για τον καθορισμό μοριοδοτήσεων και εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να προάγει πολιτική κατά κρίση, ατομική και υποκειμενική. 


Η ομιλία του Θ. Παφίλη




Το νομοσχέδιο ενώ προσπαθεί δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, τα αντιμετωπίζει με διαχειριστικό τρόπο, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, καταψηφίζοντας επί της αρχής το νομοσχέδιο και υπερψηφίζοντας ορισμένα άρθρα.  


Οπως πρόσθεσε για το ΚΚΕ ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων της χώρας, κάτι που δεν ισχύει γιατί όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών όπως και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζουν κατά γράμμα τις νατοϊκές αποφάσεις που αφορούν το αμυντικό δόγμα, τις δομές, τη διοίκηση και τη διάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων. Ο Θ. Παφίλης έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από τη δράση του ΝΑΤΟ σε μία σειρά χώρες, που λειτουργεί ως παγκόσμιος χωροφύλακας της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget