ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ Μπαράζ αποπροσανατολισμού στις πλάτες του λαού

Συνεχίζουν να προκαλούν το λαό όλα τα αστικά κόμματα και θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται σε ένα άθλιο διαδικαστικό παιχνίδι, με αφορμή τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και όσα προβλέπει το Σύνταγμα σχετικά με αυτή την υπόθεση. Οι μεθοδεύσεις αυτές έχουν σαν στόχο να μετατρέψουν την πολιτική αντιπαράθεση σε ένα αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι, με στόχο να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων στην αντιλαϊκή πολιτική. Και ταυτόχρονα να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι να τιμωρηθούν όλοι όσοι έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στη χρεοκοπία φτωχών αγροτών και επαγγελματιών. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να το πάρουν υπόψη τους και αυτό και να αποδοκιμάσουν τα κόμματα και τους πολιτικούς παράγοντες που τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ.
Η κοροϊδία ξεκίνησε από το ίδιο βράδυ της παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και την έναρξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Η εντολή με e-mail από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη και το γεγονός ότι για τη διαδικασία δεν ενημερώθηκε η ...Ζ. Κωνσταντοπούλου, πυροδότησε αυτό το πολιτικό θέατρο. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε το άρθρο 37 του Συντάγματος, στο οποίο αναφέρεται ότι η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις μέρες από τη μέρα που ο πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή και ότι η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής. Ομως, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα λέγονται από την Ζ. Κωνσταντοπούλου, ανέφεραν: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος». Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός τη μη ενημέρωσή της, ως προέδρου της Βουλής, από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, για την πρόθεση παραίτησης της κυβέρνησης» και έκανε λόγο για «θεσμικό ατόπημα και δοκιμασία της συνταγματικής νομιμότητας για μια ακόμη φορά», επειδή δεν ενημερώθηκε πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πρόεδρο της Βουλής, τα ρεπορτάζ κατέγραφαν «διάλογο σε έντονο ύφος», με ατάκες που συντηρούσαν το κλίμα αποπροσανατολισμού.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τη διερευνητική εντολή προκειμένου να δει εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά, αναμένεται να δοθεί η διερευνητική εντολή στο νέο «σχήμα» του Π. Λαφαζάνη, μιας και συγκροτήθηκε κοινοβουλευτική ομάδα, η τρίτη σε δύναμη στο Κοινοβούλιο, με τους 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κάθε διερευνητική εντολή διαρκεί έως και τρεις μέρες. Μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων σε μια εκ νέου προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, που αν δεν τελεσφορήσει, σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια εκλογών. Κάτι που πιθανολογείται πως θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget