ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ... ΑΠΟ ... ΜΕΡΑ ...... ΣΕ ... ΜΕΡΑ ......

Χαλαρή μνήμη (1)
«Εμείς, από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα (σ.σ.: ότι θα σκίσουν τα μνημόνια). Το να μου λέει κάποιος "το είπατε το 2008, 2009, 2010", δεν έχει έννοια. Το "σκίσιμο των μνημονίων" δεν υπάρχει πουθενά (...) Οτι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν (σ.σ.: η κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο). Ηταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κ.λπ.; Εγώ δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση "με ένα άρθρο και τελειώνουμε" δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό»...

Χαλαρή μνήμη (2)
Αυτά δηλώνει ο Γ. Μπαλάφας (ρ/σ «Βήμα»). Βεβαίως, δεν τον χρειαζόμασταν για να αντιληφθούμε ότι το κόμμα του και η κυβέρνηση έχουν προ πολλού υποστείλει την αντιμνημονιακή παντιέρα, με την οποία άλλοτε ψάρευαν ψήφους. Η πρόκληση, όμως, παραμένει πρόκληση, απέναντι σε ένα λαό του οποίου την αγωνία και τα βάσανα εκμεταλλεύτηκαν. Που αφού τον χειραγώγησαν με υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων, για κατάργησή τους με ένα νόμο σε ένα βράδυ, με όλα αυτά που ο Μπαλάφας ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν είπαν, τώρα τον καλούν να τους κρίνει με γνώμονα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα ψίχουλα που αυτό περιλαμβάνει για την ακραία φτώχεια και μόνο. Που βεβαίως κι αυτό όταν το εξήγγειλαν δεν το παρουσίαζαν έτσι ακριβώς, αλλά το περιέβαλλαν σκόπιμα με θολούρα ώστε να καλλιεργούν απατηλές προσδοκίες. Η πολιτική αγυρτεία δεν έχει όρια, όπως διαχρονικά αποδεικνύει η σοσιαλδημοκρατία.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι μέσα στη λαϊκή εντολή;
«Ο ΕΝΦΙΑ και η διατήρησή του είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη;», ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο με αφορμή την αναφορά του τελευταίου ότι «ο μπούσουλας της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην παρθούν νέα μέτρα», σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή. Και ο Γ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Μη βιαζόμαστε. Αλλωστε, ακούσαμε και πρόσφατα τον πρωθυπουργό να λέει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι σε συνάρτηση με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015».
Ο πρωθυπουργός είχε πει σε συνέντευξή του: «Εάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, πιστεύουμε να μπορέσουμε στο δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό, και θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν θα είναι θέμα τρόικας, θα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν θα μπορέσουμε».
Μόνο που στις 17 Γενάρη, προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας έλεγε: «Δέσμευσή μας είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς πρόκειται για έναν φόρο - λαιμητόμο». Και δεν έκανε καμία σύνδεση της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ με την πορεία των διαπραγματεύσεων, το πρωτογενές πλεόνασμα, τους ρυθμούς ανάπτυξης... Τώρα, και αυτό το θέμα παραπέμπεται στο μέλλον, στο εάν, στο εφόσον κ.λπ. κ.λπ. Τα συμπεράσματα δικά σας...

«Λευκό» στην καταδίκη της ναρκω-κουλτούρας
«Τοίχο» συνάντησε η πρόταση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ προς το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να υιοθετήσει το ψήφισμα του ΕΣΥΝ ενάντια στο ναρκω-φεστιβάλ.
«Λευκό» ήταν η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ), ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλέστηκαν διατυπώσεις του ψηφίσματος. Αποκορύφωμα, δε, η στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που δήλωναν ενάντια στην καταστολή και στις απαγορεύσεις και υποστήριζαν πως όπου αποποινικοποιήθηκε η χρήση κάνναβης, έπεσαν τα ποσοστά της, τη στιγμή που έρευνες αποδεικνύουν το αντίθετο.
Δηλαδή, παρά το ότι και το ΠΑΜΕ τόνισε πως η ΔΟΕ, με μέλη της δασκάλους οι οποίοι έχουν ρόλο διαπαιδαγώγησης των παιδιών, έχει καθήκον να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αρνήθηκαν να καταδικάσουν ρητά λογικές οι οποίες οδηγούν στην παραίτηση από τη ζωή. Ψηφίζοντας «λευκό» στη διαπίστωση του ΕΣΥΝ ότι σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή, με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματά τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget