Ηράκλειο: Ανακοίνωση της ΔΑΣ για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μάρτη.
Σε ανακοίνωσή της η«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) με αφορμή το συνέδριο σημειώνει:
«Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο του ΕΚΗ με απαράδεκτη διαδικασία και με ευθύνη της ηγεσίας του προεδρείου του ΕΚΗ όπου προσπάθησε να μη γίνει συζήτηση (ξεκίνησε η ψηφοφορία την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν οι ομιλίες των αντιπροσώπων).
Από την εισήγηση, αλλά και από την τοποθέτηση του πρώην προέδρου και κυβερνητικού βουλευτή επιβεβαιώνεται η μετάλλαξη της ΠΑΣΚΕ σε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το προεδρείο δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα δράσης εφόσον εισηγητικά και ο νέος πρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα “αναμένουμε πολλά από τη νέα κυβέρνηση”, θέλοντας να καλλιεργήσουν κλίμα στήριξης στην κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική δηλαδή που επιβάλλει η ΕΕ ώστε να φορτωθεί το βάρος της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Για το λόγο αυτό δεν θέλησαν να βάλουν σε ψηφοφορία το ψήφισμα που κατέθεσε η ΔΑΣ για τη στήριξη της πρότασης νόμου με θέμα την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Για αυτόν το λόγο προσπάθησαν να μην μπει σε ψήφιση από το σώμα το ολοκληρωμένο πλαίσιο σύγκρουσης και ρήξης με την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που παρουσίασε η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία". Πλαίσιο πάλης για κοινή δράση των σωματείων που συνοδεύεται με τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για την ανάκληση των απωλειών, ώστε να μην υπάρξει καμία ανοχή - καμία αναμονή απέναντι στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός την κρίση και το χρέος που δημιούργησαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους.
Αντίθετα το πρόγραμμα δράσης του ΕΚΗ που παρουσιάστηκε όχι εισηγητικά, αλλά σε τοποθέτηση του ΓΓ του ΕΚΗ, όταν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι είχαν ψηφίσει, ενώ αραδιάζει μια σειρά αιτημάτων, δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το πολιτικό τους προσωπικό.
Για την εργατική τάξη ένα θα πρέπει να είναι το συμπέρασμα μετά και από αυτήν τη διαδικασία.
Ότι ανεξάρτητα την αλλαγή του μείγματος διαχείρισης, ανεξάρτητα τη μεταμφίεση, αλλά και την αλλαγή προσώπων στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας, στα αιτήματά της για φτηνότερη εργατική δύναμη.
Απέναντι από το δρόμο της υποταγής, της ενσωμάτωσης στην πολιτική των μονοπωλίων, στα αιτήματα των βιομηχάνων για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, υπάρχει ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων από κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, με στόχο την ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ και κεφαλαίου.
Υπάρχει ο δρόμος της συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, με τους φτωχούς αγρότες, τους φοιτητές - σπουδαστές, τις γυναίκες, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος του λαού και των εργαζομένων. Ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει ότι ο πλούτος που παράγεται στη χώρα θα ανήκει σε αυτόν που τον παράγει.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στην πλ. Ελευθερίας στις 11 π.μ.».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget