Αντιδράσεις στα σενάρια για ανατιμήσεις του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά...

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ανατιμήσεις σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ανακοίνωσε χθες η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη, φέρνοντας στην επιφάνεια άλλο ένα μέτρο που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα το εφαρμόσει...
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, η Ν. Βαλαβάνη δήλωσε ότι «υπάρχουν σκέψεις (...), όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι». Μάλιστα, πρόσθεσε πως «αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».
Την ίδια ώρα οι φόροι και τα χαράτσια τής «μνημονιακής περιόδου» παραμένουν σε ισχύ, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των «κατάλληλων» πρωτογενών πλεονασμάτων.
Οι πρώτες αντιδράσεις στις ανακοινώσεις ήρθαν από τη Ρόδο. Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασαν οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης της Ρόδου. 
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος, με επιστολή τους ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, συνάντηση μέχρι την Παρασκευή.
Σχετικά με τις «αντιδράσεις των θεσμών» σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, η Ν. Βαλαβάνη σημείωσε ότι «δεν ήθελαν ρύθμιση, θέλουν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό». Μετά την αναγόρευση της αποπληρωμής των «μνημονιακών χαρατσιών» σε «πατριωτικό καθήκον», τώρα το ρίχνουν και στη «φορολογική συνείδηση»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget