ΚΕΡΚΥΡΑ Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι αγρότες

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί στους μικρομεσαίους αγρότες της Κέρκυρας.
Σε κοινή συνεδρίαση των τριών Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων Αη-ΜαθιάΒαλανειού καιΓιαννάδων Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Γενάρη, καταγγέλθηκε η κυβερνητική και ευρωενωσιακή αντιαγροτική πολιτική και αποφασίστηκε η δυναμική κινητοποίησή τους τη Δευτέρα 25 Γενάρη στις 7 π.μ. στην παλιά Νομαρχία.
Ήδη τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποίησαν συσκέψεις - συγκεντρώσεις σε χωριά του νησιού όπως Παυλιάνα, Περιβόλι, Καρουσάδες, Σινιές, Πετριτή, Άγιο Νικόλαο, Κορακιάνα, Αργυράδες για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, ενώ η δραστηριότητα αυτή είναι σε εξέλιξη.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Κέρκυρας βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δραματικές συνέπειες που θα έχει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το Ασφαλιστικό, την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής τους, τη φορολογική καταιγίδα, αλλά και τις μειώσεις των επιδοτήσεων που έπαιρναν για το λάδι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος από τους 12.000 ελαιοπαραγωγούς του νησιού, το 65% δεν πήρε ούτε ένα ευρώ επιδότηση με την 1η δόση της βασικής ενίσχυσης, με την αιτιολογία ότι ο δορυφόρος κατέγραψε τους ελαιώνες ως δάσος, αν και οι φωτογραφίες του δορυφόρου δείχνουν πολύ καθαρά ότι πρόκειται για ελαιόδεντρα. Επιπλέον είναι γνωστό ότι, από το 2001 έως το 2012, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έλεγξε επιτόπια και εξ ολοκλήρου (όχι δηλαδή δειγματοληπτικά) πάνω από το 60% των ελαιοδέντρων που επιδοτούνται. Γνωρίζει, δηλαδή, ότι δεν πρόκειται για δάσος. Δηλαδή, έγινε έλεγχος στο 60% των ελαιώνων και επιδοτούν σήμερα μόνο το 35%!!
Η αναγκαιότητα για παραπέρα οργάνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς καθώς και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών επιβεβαιώνεται καθημερινά πλέον από τους ίδιους τους αγρότες. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget