ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «Μια από τα ίδια» οι εξαγγελίες Πολάκη κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Χανίων

«Μια από τα ίδια ήταν εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο του νομού μας», γιατί «η πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνησή του και στον τομέα της Υγείας, δεν έχει σαν στόχο την ανακούφιση των λαϊκών αναγκών αλλά την κερδοφορία του κεφαλαίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Νομού Χανίων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χανίων την Τρίτη 5 Γενάρη και επιχείρησε να ωραιοποιήσει την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της Υγείας, επαναλαμβάνοντας τα περί «μαζικής ένεσης προσωπικού» και «οικονομικής στήριξης» του συστήματος Υγείας.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Νομού Χανίων προσθέτει ακόμη:
«Μια από τα ίδια, αφού οι εξαγγελθείσες προσλήψεις, κινούμενες στις παραπάνω κατευθύνσεις, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Για παράδειγμα, μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό που θα προσληφθεί πανελλαδικά, γύρω στους 550 εργαζόμενους, καλύπτει τις ανάγκες του ΠΑΓΝΗ.
Μια από τα ίδια, αφού δεν βρέθηκε ούτε μια θέση ΔΕ Νοσηλευτή για τα Χανιά, όταν οι απόφοιτοι, τόσο της σχολής του Νοσοκομείου, όσο και των ΕΠΑΛ Νοσηλευτικής, ημερήσιων και νυχτερινών του νομού μας, παραμένουν άνεργοι επί σειρά ετών.
Μια από τα ίδια, γιατί τα προβλήματα υγείας του νομού δεν σταματάνε μόνο στη υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και από αυτή την κυβέρνηση όπως και από όλες τις προηγούμενες, συνεχίζονται με το κόψιμο εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ και με τις υπέρογκες συμμετοχές στις υπόλοιπες εξετάσεις, στην αγορά φαρμάκων που αν πρέπει να πάρεις το πρότυπο και όχι το γενόσημο η συμμετοχή του "ασφαλισμένου" φτάνει στο 75% της αξίας του. Άλλωστε και οι όποιες προσλήψεις δεν αφορούν μόνο μόνιμο προσωπικό αλλά και επικουρικών.
Δηλαδή αφορά θέσεις που καλύπτονται από τα έσοδα του νοσοκομείου ανοίγοντας έτσι το δρόμο περαιτέρω για επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Δεν πείθει κανένα ο υπουργός για τις τάχα μου καλές προθέσεις, τόσο τις δικές του, όσο και της κυβέρνησης που είναι μέλος. Άλλωστε τις είδαμε τις προθέσεις τους, την Παρασκευή 8 Γενάρη, με τη διαμαρτυρία συνταξιούχων και άλλων εργαζόμενων, για το Ασφαλιστικό, στην Αθήνα, πόσο στοργικά τους αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ.
Ένας είναι ο δρόμος, συνάδελφοι, αυτός της ρήξης και της ανατροπής. Τη δύναμη την έχουμε στα χέρια μας, φτάνει να το πιστέψουμε».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget