Ν. Καραθανασόπουλος: «Τον ασκό του Αιόλου» για την πρώτη κατοικία ανοίγει το νομοσχέδιο (VIDEO)



«Τον ασκό του Αιόλου» ανοίγει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να οδηγηθούν στα funds, «στα αρπαχτικά», συνολικά τα «κόκκινα» δάνεια, όχι μόνο τα επιχειρηματικά, αλλά και η περιουσία και σε 2η φάση η πρώτη κατοικία, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει τη μεταβίβαση ακόμα και των εξυπηρετούμενων δανείων στα funds, που θα αδειοδοτηθούν εντός 30 ημερών από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης όπως π.χ. ότι πρέπει να έχει «καλή φήμη».
Αναφέρθηκε στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών προς τους δήμους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» που χρηματοδοτεί έργα που εξετάζουν τα αίτια «των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, το σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα» και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη θεωρία των δύο άκρων και γιατί «δεν επιστρέφει αυτό το πρόγραμμα σαν απαράδεκτο».
Για το νέο μισθολόγιο σημείωσε ότι «διευρύνει το πεδίο του φτωχολογίου της ΝΔ» και πως αυξάνει το χρόνο της εξέλιξης στα τρία από δύο χρόνια, ενώ για το πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων ανέφερε πως θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς. Σχολιάζοντας την αναθεώρηση των συμβάσεων των οδικών έργων, σημείωσε ότι με την «εγγυημένη απόδοση» έρχεται «το κράτος να στηρίξει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού ομίλου».
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε πρόσφατα στο κρασί από την κυβέρνηση.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget