Συρία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές ενώ Ιράν και Χεσμπολάχ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα νέους στόχους στη Συρία, ανάμεσά τους περιοχές κοντά στην πόλη Ζισρ αλ Σουγούρ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του «Στρατού της Κατάκτησης», μίας συμμαχίας ένοπλων ισλαμικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων, ανάμεσά στις οποίες περιλαμβάνεται το «Μέτωπο αλ Νόσρα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Αl Mayadeen», που πρόσκειται στη Δαμασκό με έδρα το Λίβανο. Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές κατά θέσεων αυτών των ενόπλων σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσά τους και η ορεινή περιοχή της Ζαουίγια, αλλά και στόχους νοτιότερα στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.
Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για το καθεστώς της Δαμασκού, λόγω της εγγύτητάς της με το προπύργιό του στη Μεσόγειο, τη Λαττάκεια.
«Πόλεμος προπαγάνδας»
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση σχετικά με του στόχους που πλήττουν οι ρωσικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» κατηγόρησαν σήμερα τη Μόσχα, ότι οι βομβαρδισμοί της στοχεύουν σε δικές τους θέσεις και μάλιστα το θάνατο αμάχων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας πως πρόκειται για «πόλεμο προπαγάνδας».
«Όσον αφορά τις πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, είμαστε έτοιμοι για αυτό τον πόλεμο προπαγάνδας», δήλωσε ο Πούτιν λέγοντας πως οι πληροφορίες είχαν διατυπωθεί, πριν ακόμη τα ρωσικά αεροσκάφη βρεθούν στους συριακούς ουρανούς. Ο Πούτιν είπε επίσης, πως η Ρωσία συντονίζει τις ενέργειές της στη Συρία με τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το Πεντάγωνο.
Ετοιμάζεται χερσαία επιχείρηση;
Στο μεταξύ, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες με όπλα, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των «αντικαθεστωτικών» στη βόρεια Συρία και η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ετοιμάζεται να ενταχθεί στην επιχείρηση, δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο «Ρόιτερς» πηγές του Λιβάνου.
Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές. «Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές.
Οι πηγές δήλωσαν, πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τους «αντικαθεστωτικούς».  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget