Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με κοινό παρανομαστή τον εγκλωβισμό του λαού

Την υπογραφή του νέου μνημονίου θέτουν ως προτεραιότητα υπουργοί της κυβέρνησης και άλλα στελέχη που τοποθετούνται για τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών αμέσως μετά την αντιλαϊκή συμφωνία.
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, δήλωσε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η συμφωνία και μετά θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
«Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση, και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα», δήλωσε στον «ΣΚΑΪ». Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος, λέγοντας πως οι εκλογές θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ -αναφερόμενος στους διαφωνούντες- τόνισε ότι οι επιλογές είναι «ή μένεις και διευκολύνεις, ή φεύγεις».
Σε άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Εποχή», δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί να πάμε σύντομα σε εκλογές. «Οι εκλογές, όπως και το δημοψήφισμα, είναι μια δημοκρατική διαδικασία, που είναι αναγκαία όταν υπάρχουν προβλήματα, ώστε να απαντήσει σε αυτά ο λαός», είπε, προσθέτοντας ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες όταν υπάρχει αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων.
Ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, δήλωσε στην εφημερίδα «Επένδυση» ότι «η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ. Χρειάζονται καθαρές, συμπαγείς και σταθερές λύσεις». Πρόσθεσε ότι η καταψήφιση της συμφωνίας σημαίνει «άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
Στην ερώτηση εάν η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα ψηφοδέλτια σε περίπτωση εκλογών, απάντησε: «Αν πάμε σε εκλογές, θα πάμε για να εξασφαλιστούν η απολεσθείσα σταθερότητα και η πλειοψηφία».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά «πολιτικές συναινέσεις» για να γίνει διαχείριση του σκληρού πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε με τους δανειστές. «Ό,τι γίνει, θα γίνει με επιλογή Τσίπρα, κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με πρόσωπα αυξημένου κοινωνικού κύρους. Καμία κυβέρνηση μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά που μας έχουν επιβάλει» είπε, συμπληρώνοντας πως «το κύμα της δυσαρέσκειας θα είναι μεγάλο και δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί μόνη της η κυβέρνηση».
Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στο «Κόκκινο» ισχυρίστηκε πως από τη συνάντηση της Παρασκευής στο προεδρικό Μέγαρο, όλοι κατάλαβαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να πάει σε εκλογές άμεσα. 
Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια μέρα, η «Αριστερή Πλατφόρμα» διοργανώνει μέσω της ιστοσελίδας «iskra.gr» εκδήλωση, σε μια προσπάθεια να παρέμβει στις εσωκομματικές εξελίξεις. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «το "όχι" δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε», και είναι χαρακτηριστικός για την προσπάθεια της «Αριστερής Πλατφόρμας» να συντηρήσει τις αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών, και να εγκλωβίσει λαϊκά στρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget