Γ. Δραγασάκης: Επιβεβαίωσε τη συζήτηση για 3ο μνημόνιο - Ανοιχτό θέμα η στάση απέναντι στο δημοψήφισμα

«Το δημοψήφισμα είναι ένα πολιτικό θέμα, η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί ή να αλλάξει η κυβερνητική στάση έναντι του ερωτήματος.
Το τι θα πράξει η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα, θα κριθεί από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το 3ο μνημόνιο, καθώς σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης.
Για το 3ο μνημόνιο ανέφερε πως «πάμε για νέο πρόγραμμα με προαπαιτούμενα μέτρα που εν πολλοίς είναι αυτά που έχουμε συζητήσει», επιβεβαιώνοντας ότι στο τραπέζι είναι το 3ο μνημόνιο με αντιλαϊκά μέτρα που θα ληφθούν στο όνομα των επενδυτικών κονδυλίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους και μιας ενδεχόμενης διευθέτησης του χρέους που πληρώνεται και θα πληρώνεται στο διηνεκές από το λαό που δεν ευθύνεται. Ανέφερε ακόμα πως στη συζήτηση είναι και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα νέο πρόγραμμα.
Σε ερώτηση τι γίνεται με τις συντάξεις, απάντησε «όλα αυτά είναι μέσα», ενώ για τους φόρους απάντησε «νέοι φόροι θα μπουν ασφαλώς, ήταν και στη δική μας και στη δική τους πρόταση». Ανέφερε πως η κυβέρνηση «έστειλε επιστολή περιορισμού των σημείων της διαφωνίας» και πάνω σε αυτή την επιστολή θα γίνει συζήτηση στο Eurogroup το πρωί της Τετάρτης και πως «έχουμε ανοιχτό τραπέζι για διαπραγμάτευση» και πως στο τραπέζι «υπάρχει η πρόταση για νέο πρόγραμμα αφού το παλιό έχει λήξει και υπάρχει και η πρόταση με τους όρους, τις συνθήκες, τα προαπαιτούμενα μέτρα». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget