ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «Προσφέρει» συνεργασία για «διευκόλυνση» των αντιλαϊκών παζαριών

Στην «ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»επέμεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.
Ο Στ. Θεοδωράκης απηύθυνε, χαρακτηριστικά, κάλεσμα στις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις «να παραμερίσουμε τις κομματικές μας ταυτότητες και να συνεργαστούμε (...) Αν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ταυτιστούν με κάποιες από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τότε θα διευκολύνουν και τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση. Υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε με την κυβέρνηση και είναι πολλά. Δεν είναι όμως η ώρα να σταθούμε σε αυτά. Πιστεύω ότι αυτό το Κοινοβούλιο μπορεί να δώσει μια λύση. Μια λύση μέσα στην Ευρώπη», πρόσθεσε, έχοντας πρόταγμα τη διασφάλιση της στρατηγικής επιλογής της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ.
Προηγουμένως, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κάλεσε ουσιαστικά να βάλει κι αυτός το ...χεράκι του ώστε να επιτευχθεί η συναίνεση αυτή στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου: «Ξέρω, βέβαια, τους περιορισμούς που έχουν τεθεί μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν και σας, που έχετε θητεύσει και στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα πρέπει να έχετε μία συμβολή μεγάλη, έστω και με τον λόγο σας, σ' αυτές τις πατριωτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».
Απαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος είπε: «Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω μέχρι τα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου (...) Η εντολή του ελληνικού λαού είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και, φυσικά, στην Ευρωζώνη. Γιατί αυτά είναι αλληλένδετα, όπως γνωρίζετε. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεσμεύει και εμένα. Ξέρετε πολύ καλά ότι θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, εντός και εκτός Ελλάδος».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «σ' αυτόν τον αγώνα όσο πιο αρραγές είναι το εσωτερικό μέτωπο, τόσο καλύτερα για τον τόπο και για τη διαπραγματευτική του δύναμη. Είμαι βέβαιος ότι ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές διαφορές,θα προχωρήσουν ενωμένες όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις»...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget