Συνεννόηση ζητά η ΝΔ, στηρίζει το Ποτάμι, στάση αναμονής από το ΠΑΣΟΚ

Συνεννόηση ζητά και πάλι η ΝΔ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση διότι όπως αναφέρει η πρόταση της «ξαναβυθίζει τη χώρα στην ύφεση για να συντηρεί την κομματική πελατεία».
Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση με non paper προκρίνει «εθνική συνεννόηση τώρα, για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, δημοσιονομικά βιώσιμο, αναπτυξιακά φιλικό, κοινωνικά δίκαιο».
Στηρίζουμε την κυβέρνηση κι ας είναι κακή η συμφωνία είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Ποτάμι. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε σε εκδήλωση του κόμματος στον Κεραμεικό ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως «θέλουμε συμφωνία κι ας είναι κακή, και όχι ρήξη. Για αυτό στηρίζουμε την κυβέρνηση». Η κριτική του προς τον πρωθυπουργό ήταν πως ταλαντεύεται μεταξύ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ.
Στάση αναμονής τηρεί η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και δεν ξεκαθαρίζει τι θα πράξει το κόμμα της στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως «δεν είναι ώρα για την δικαίωση κανενός παρά μόνο για την δικαίωση της ελπίδας του ελληνικού λαού. Είμαστε εδώ γιατί η ελπίδα είναι στην Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το συμφέρον της χώρας, γιατί μόνο αυτό θα κρίνει και θα καθορίσει τη στάση μας». Πρόσθεσε ότι «επιθυμεί μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη» και πως «σε αυτή την ευθύνη δεν ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget