ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ Οι «δύο προτάσεις» που έγιναν μία...

Την τεράστια σύγκλιση στα αντιλαϊκά μέτρα των προτάσεων της κυβέρνησης και των «εταίρων» της επιβεβαιώνει η τελευταία «εκδοχή» της πρότασης των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ
Στη δημοσιότητα δόθηκε χτες από τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, η τελευταία «εκδοχή» της πρότασης που κατάθεσαν οι ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ στο τραπέζι των αντιλαϊκών παζαριών με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η εν λόγω «εκδοχή» είναι διαφορετική από το κείμενο που κατάθεσε στη Βουλή ως πρόταση των «εταίρων» η συγκυβέρνηση και επί του οποίου υποτίθεται ότι διαμορφώνεται το κάλπικο του δημοψηφίσματος.
Σε κάθε περίπτωση, οι «δύο προτάσεις», κυβέρνησης και ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής, προσεγγίζουν σε σημείο πλήρους ταύτισης, επιβεβαιώνοντας ότι οι προτεινόμενες «λύσεις» και από τις δύο πλευρές για το λαό αποτελούν «επιλογές» ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του κεφαλαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομισιόν, τάχα για «την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας»:
-- Η τελευταία πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ πήρε υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, που προηγήθηκε του Γιούρογκρουπ.
-- Επισημαίνει τη «συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, όπως και τηβιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Αναφέρεται, επίσης, ότι περιελάμβανε την «υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση, που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στην πραγματική οικονομία».
-- Σύμφωνα με την Κομισιόν, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Γιούρογκρουπ της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία, το βράδυ της 26/6.
Σήμερα, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την Ελλάδα. Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι «οι Ελληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δε θα ισχύουν».
Στην τελευταία αντιλαϊκή εκδοχή των «θεσμών», περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων «αλλαγές» που αφορούν:
  • Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων «το ταχύτερο δυνατό» (αντί από 30/6/2015 στην προηγούμενη πρόταση)
  • Σταδιακή εξάλειψη του ΕΚΑΣ έως το 2019 (από το 2018 αρχικά)
  • Κατάργηση των μη ανταποδοτικών «φόρων υπέρ τρίτων» (έναντι όλων προηγουμένως)
  • ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13% (από το 23% που είχε αρχικά προταθεί)
Σε αυτό το πλαίσιο, οι «δύο προτάσεις» μοιάζουν πλέον με «δύο σταγόνες νερού»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget