Παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών για το Μεταναστευτικό από το ΠΑΜΕ και τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» (VIDEO)

Παρέμβαση για το Μεταναστευτικό πραγματοποίησαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών το ΠΑΜΕκαι η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στο Μέταλλο, στον Ιματισμό, στον Κλάδο Τροφίμων και τους Οικοδόμους.



Η αντιπροσωπεία ζήτησε να παρθούν μια σειρά μέτρα ανακούφισης των μεταναστών, που παραμένουν το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης, έρμαιο στα διάφορα αδίστακτα κυκλώματα. Όπως επισημάνθηκε, παρά το ότι η κυβέρνηση σήμερα σταδιακά απελευθερώνει ορισμένες ακραίες περιπτώσεις από τα Κέντρα Κράτησης, το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται, αφού η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει οργανωμένα - ανοικτά κέντρα φιλοξενίας για να γίνουν δεκτοί αυτοί που απελευθερώνονται και είναι άστεγοι, αλλά περιμένει τη δήθεν αλληλεγγύη της ΕΕ.
Επίσης δεν παραχωρούνται ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ που είναι και οι περισσότεροι, ενώ δεν φαίνεται από πουθενά πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με την ΕΕ, τη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
Η αντιπροσωπεία επισήμανε στο υπόμνημά της ότι η κυβερνητική τακτική είναι «βούτυρο στο ψωμί» των αντιδραστικών δυνάμεων για να οξύνουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Αναφέρει δε ότι πρέπει να δοθεί λύση σε μια σειρά προβλήματα, όπως είναι η συγκρότηση ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοικτών και δημόσιων προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων στη θέση των Κέντρων Κράτησης, η νομιμοποίηση των μεταναστών που έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στην Ελλάδα με πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος της ΕΕ, να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων με γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες, όπως και ίσα εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες και δυνατότητα μεταφοράς των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων από και προς τις χώρες προέλευσης με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών.   

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget