Συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

Για συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια μίλησε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Ανέφερε χαρακτηριστικά στο «MEGA» πως «στόχος της κυβέρνησης είναι ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι η συμμετοχή στα φάρμακα» των ασφαλισμένων και πρόσθεσε ότι «θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες», με σκοπό «να προστατεύσουμε τους αδυνάτους».
Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο φτωχός να πληρώσει για το φτωχότερο, ο εργαζόμενος να συνεισφέρει για τον άνεργο κατά τα πρότυπα της «εισφοράς αλληλεγγύης» που επιβλήθηκε με το μνημόνιο στους μισθούς.
Ισχυρίστηκε ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή του 25% στα φάρμακα, αλλά θα μειωθεί η συμμετοχή για τους οικονομικά ασθενέστερους δίχως να αναφέρει συγκεκριμένα ποσοστά. Σε ερώτηση για το πώς θα καλυφθεί το κενό από τη μείωση της συμμετοχής σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, απάντησε «θα τα βρούμε στις πολυεθνικές του φαρμάκου», αποφεύγοντας να πει περισσότερα.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget