Το εκβιαστικό δίλημμα «δουλειά ή φοίτηση» που θέτει στους εργαζόμενους η εργοδοσία τηςΕ - Value, θυγατρική τουΟμίλου ΟΤΕ - Cosmoteκαταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής στην E - Value.
Όπως καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει κρούσματα εργαζομένων στους οποίους έχει τεθεί το εκβιαστικό δίλημμα εργασία ή φοίτηση. Με πρόσχημα την παραγωγικότητα, τους χρόνους και τους στόχους, που κάθε φορά ορίζει η εταιρεία, αρκετοί εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην E - Value ή αν θα παραιτηθούν ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν.
Σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην E - Value σημειώνει:
«”Ξέρουμε πόσο πολύ το θέλεις και προσπαθούμε να μην σου σταθεί τίποτα εμπόδιο” - διαφήμιση στην τηλεόραση του Ομίλου ΟΤΕ - COSMOTE για τις υποτροφίες φοιτητών 2014. Την ίδια ώρα, φυσικά, δεν ισχύουν τα ίδια για τους εργαζόμενους - φοιτητές της E -  Value, θυγατρική του Ομίλου.
Ο μεγαλύτερος Όμιλος τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος με την "κοινωνική συνείδηση", με το "κοινωνικό έργο", με τις “φιλικότατες” συνθήκες εργασίας και το ISO, δεν επιτρέπει την φοίτηση των δικών του παιδιών.
Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει κρούσματα συναδέλφων στους οποίους έχει τεθεί το εκβιαστικό δίλημμα εργασία ή φοίτηση. Με πρόσχημα την παραγωγικότητα, τους χρόνους και τους στόχους, που κάθε φορά ορίζει η εταιρεία, αρκετοί συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην E -  Value ή αν θα παραιτηθούν ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν.
Όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, η εντατικοποίηση της εργασίας πλέον είναι πολύ μεγαλύτερη, ζητώντας από τους εργαζόμενους όλο και περισσότερες θυσίες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να θυσιάσει ο εργαζόμενος το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόρφωση.
Με σαθρά επιχειρήματα του τύπου «ειδική μεταχείριση», αποφασίζοντας και διατάζοντας, αναγκάζουν σε κυλιόμενο ωράριο φοιτητές και εργαζόμενους σε 2η εργασία, ενώ η ίδια η E - Value έχει τη δυνατότητα προσαρμογής του ωραρίου. Επιχειρήματα όπως «δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή ωραρίου» ή «δεν είναι δίκαιο για τους υπόλοιπους υπαλλήλους», δεν έχουν καμία σημασία όταν η ίδια η εταιρεία αποφασίζει αλλαγή βαρδιών όποτε θελήσει και την εξυπηρετεί, όπως έγινε τις προάλλες σε αρκετά τμήματα του Αγίου Στεφάνου. Άρα, δεν μιλάμε πλέον για σεβασμό προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Δεν υπάρχει δεν μπορούν. Δεν θέλουν.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ατομική λύση, η λύση του “να πιάσω την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της για να επιλύσω το πρόβλημά μου”, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν οδηγεί πουθενά ή δίνει μόνο προσωρινές λύσεις. Η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι ο συλλογικός αγώνας μέσα από το κλαδικό σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε απάντηση, να απαιτήσουμε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα προγράμματα των συναδέλφων που σπουδάζουν ή εργάζονται παράλληλα.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με τη σωματειακή επιτροπή, να γίνει μέλος στο σωματείο, να το δυναμώσει ακόμα περισσότερο ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να αντιμετωπίσουμε από κοινού και ενωμένοι τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά μας».